Koneella neulottu sukka

Ohje pohjautuu osittain vanhoihin opintomonisteisiin Haminan käsi- ja Taideteollisuusoppilaitoksesta.

Lanka: Nalle


Silmukkakoko: 9 (Brother ohutlankakone)


Koko: n. 37-40

433067.jpg

Nirkkokäänne:Luo 56 s joka toiselle neulalle. Neulo sisävara 7 krs,tuo kaikki neulat työhön, neulo ulkovara 8 krs, nosta alkupää joka toiselle neulalle ja kiinnitä. Ks. kuva ja silmukkakoot (ympyröity).

433066.jpg


Varsi: Neulo 30 krs perussäädöllä 9.Kantapää:

Kelkan vastakkaiselta puolelta tuodaan lepoon kaikki neulat nollasta alkaen. Kantapää neulotaan lyhennetyin ja pidennetyin kerroksin (muista paininvipu).

Nosta neulat yksi kerrallaan vuorotellen kummastakin reunasta aina kelkan vierestä, kunne työssä on jäljellä 1/3 kantapään silmukoista.Palauta neulat työasentoon seuraavalla tavalla: kun kelkka on oikealla, tuo sen vastakkaiselta puolelta D-asentoon kaksi neulaa. Neulo krs. Palauta lähinnä kelkkaa oleva neula takaisin lepoon. Jatka kunnes lepoasennossa on enää yksi neula. Kierrä lanka lepoasennossa olevan neulan alta, ettei työhön muodostu reikää.Tuo lepoasennossa olevat 28 neulaa D-asentoon ja neulo sukan suora teräosa (45 krs).Kärki:Neulotaan samoin kuin kantapää, mutta vastakkaiselle puolelle. Neulo lopuksi muutama kerros apulangalla. Höyrytä sukan kärkiosa ja sulje poikkisauma silmukoimalla. Ompele sivusauma.Tee toisesta sukasta peilikuva, niin saumat tulevat eri puolille.

Valmiit sukat näyttävät suunnilleen tämän mallisilta.

Jos ohjeessa on jotain huomautettavaa, laita kommenttia vaikkapa tänne.